Projecten - Kevita Junior

Contact

X

Stel hieronder uw vraag!

Of stuur een mail naar
contact@kevitajunior.com

Projecten

 • Wanneer We
  Opgroeien
 • Gouda van
  de kaart
 • Leven met
  Bart
 • Klas van
  2017
 • Generatie 2

Wanneer We Opgroeien, 2021

over identiteit in relatie tot de Nederlandse Hindoestaanse contexten en landschappen

Mijn opa, zoals vele anderen, emigreerde in de jaren 70 vanuit Suriname met zijn gezin naar Nederland. Een eeuw eerder waren het onze voorouders die vanuit India naar Suriname werden gehaald om als contractarbeiders te gaan werken. De huidige Hindostanen hebben daardoor een cultuur die bestaat uit een mix van India, Suriname en Nederland.

Wat betekent het om met verschillende tradities en culturen in Nederland op te groeien? Wie of wat geeft betekenis aan jouw identiteit? Hoe kies je wie je wilt zijn, in een wereld waar anderen je snel labelen? Deze vragen staan ​​centraal in de tentoonstelling en podcast ‘wanneer we opgroeien’

Samen met Fazle Shairmohamed, Shivani Raghoenath, Rocher Koendjibarie en Tilottema Kalpoe ga ik hierover in gesprek en hoor je verhalen over de gedeelde geschiedenis, de verschillende culturen en welke elementen bepalend zijn voor het vormgeven van je identiteit. De verhalen achter enkele beelden zijn hieronder terug te vinden. Alle persoonlijke verhalen zijn ook terug te beluisteren in afleveringen van de podcast ‘Wanneer we opgroeien’

Gouda van de kaart, 2018

Verhalen over plekken in Gouda die niet meer bestaan

In samenwerking met maakte we voor de tentoonstelling in Gouda verhalen over bijzondere plekjes die niet meer bestaan maar die oudere mensen zich nog wel zullen herinneren. Uit de grootste collectie prentbriefkaarten voor 1940 over Gouda, hebben we 10 prentbriefkaarten uitgekozen en deze plekken opnieuw gefotografeerd. Leon Mijderwijk scheef de verhalen en samen met de prentbriefkaarten en beelden werden deze tentoongesteld tijdens de beurs.

Kijk hier voor meer!

Leven Met Bart, 2018

Over zijn leven met een chronische depressie

Bart Rombout is een Dordtenaar en staat bekend als kunstenaar, kapper en iemand die leeft met een depressie. Tussen 2018 en 2019 volgde ik Bart een jaar lang waarin ik zijn leven vastlegde en hij zijn gedachtes in audio opnam.

Klas Van 2017

Het propedeuse jaar in beeld

Een serie portretten van eerstejaars studenten op de kunstacademie in het jaar 2017.

Generatie 2

Verhalen over afkomst en identiteit.

Wat kunnen we leren van de verhalen van de tweede generatie jongvolwassenen in Nederland.